Over mij

“In jouw schilderijen ontdek ik steeds nieuwe dingen, ik raak er niet op uitgekeken.”

Mijn schilderijen vormen gestolde herinneringen. Ik laat mij tijdens het schilderen inspireren door de emoties die deze herinneringen oproepen. Herinneringen zijn nooit eenduidig maar altijd complex. Deze complexiteit komt ook tot uitdrukking in de gelaagde en subtiele kleuren en het samenspel van fijne lijnen en krachtige vormen.

In veel van mijn schilderijen zijn ook teksten verwerkt die verwijzen naar gedichten die mij inspireren en verwijzen naar herkenbare emoties. Dat komt soms ook tot uitdrukking in de titels van mijn schilderijen. Zo verwijst de titel van het schilderij ‘Vederen voetstappen’ naar een gedicht van Lucebert.

Mijn schilderijen  vormen abstracte impressies van herinneringen en emoties. Juist deze abstractie biedt ruimte voor fantasie. Mensen herkennen en ontdekken in mijn werk eigen emoties en nieuwe associaties.

Mijn schilderijen zijn de afgelopen tien jaar met grote regelmaat te zien tijdens tentoonstellingen. Zij exposeerde ik o.a. in Amsterdam, Antwerpen, Bergen, Culemborg, Ruurlo en Zaltbommel. Kijk onder ‘exposities’ waar je mijn werk de komende tijd kan zien. 

Ik ben lid van de Kunstenaarsvereniging Het Geldersrivierengebied Werkplek.